Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за твърдостта на пружини при Sportwagon

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Не мисля че толкова голямо клякане е нормално? Каква ти е гумата че да ти опре в подкалника? Иначе бих препоръчал на всички чувстващи странично люлеене на колата, преди да се впуснат в скъпи замени да идат да си проверят настройката на колелата
    Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
    Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
    Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Ако си с по-големи гуми от предписаните , е напълно възможно да ти суркат в калниците.Аз бях с 205 -60 -16 и суркаха при неравности,сега сложих 205 -55 -16 и няма проблем.
      Alfa Romeo SW 1.8 TS

Comment

205/55/R16 летни (джанти от модела) и 195/65/R15 - и при двата вида гуми има посоченият ефект.

Дори с R16-ките с един човек отзад и малко багаж ( палатки + дрехи ) се усещаше.

Което ме навежда на мисълта, че не зависи от гумите/джантите, а си е от окачване/амортисьор/пружини.
        Кое точно вече...не знам как да разбера. С теста "люлеене" за мен има нещо в амортисьорите, според тресачка няма, след преглед на окачването човек каза, че е "просто мека,за да вози комфортно"; според приятел-любител са амортисьори, според други са пружини...

Общо взето няколко различни теории има и едната не изключва другата (амортисьори + пружини)
        156 Sportwagon 1.9JTD

Comment

Амортисьора се тества лесно, натискаш надолу колата колкото можеш и пускаш рязко, колата трябва да се изправи и да спре, не трябва да слезе надолу и да се залюлее.
          Амортисьора стои в позицията в която го оставиш, няма как да е причина да ти опира гумата, пружините са. Моята я товаря здраво като тръгнем на море, седан, направо ляга по корем и нищо не опира, гумите са 205-55-16
          Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Лорда е прав. При мен не опира, но когато я натисна надолу и пусна не се спира веднага а се люшка веднъж леко. Струва ми се, че амортесьорите ми са по "меки" отзад. На една от сбирките се видяхме с едно момче с готинa 156 SW и при него задницата си беше доооста по-твърда, макар, че каза че е със спортно окачване. Но при него не можеше дори да клекне като я натиснеш.
            Та явно при теб може да са пружини...
            Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

Ако ти се занимава пробвай с някои от тези буфери,гледам че ги ползват колеги...скоро ще разбера струват ли си 25-те лева.

Мога да ти дам още жокери,ако решиш....но все пак е закърпване на положението...по-скоро в твоя случай замазване
              Attached Files
              Last edited by undy; d.m.y г., 20:35.
              156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
              147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
              159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Благодаря за отговорите.

Че ще се сменят неща - ще се сменят. Въпроса е кое е, макар така като чета ще са пружини + 'меки' амортисьори. Защото амортисьорите задните не спират веднага - имат леко колебливо движение. Поне при сравнение с друга кола до нея. Макар че не е сериозно движение, вероятно са 'тръгнали'

Едит : ако някои може да помогне с информация - има ли значение към какви нормални ( не pro-kit eibach ) пружини ще се избере ? От моят скромен опит засега е малко късмет какъв after market продукт ще се вземе, но все пак да попитам.
                156 Sportwagon 1.9JTD

Comment

Ами хващаш едни ,които са ти по джоба и да са за спортвагон,това е.За амортисьорите се отнася същото.Аз си купих наскоро нови задни пружини Spidan...амии,пружини като пружини.

Comment

От афтърмаркет пружините - Kayaba - 55лв за бройка са, амортисьорите им също са топ качество
                    www.t-auto.bg

Носачи ATEC, Авточасти, Масла Bardahl, Motul, Castrol, Mobil < - клик

Comment

Ама го хвърлихте във филма с айбаси,kw-та,конита и про4иеи след това като пак застържат ко праим минаваме на 13-ки или режем явно калниците.Смени си буферните тампони на амортисьорите и не се занимавай с глупости.А това 4е като ка4иш 3-ма отзад дупето и висва свиквай така са вси4ки.Успех

Comment

И за какво да ги сменя тези тампони, колега? Точно тези тампони, ако не тропат не се пипат, защото всичко, освен оригинала е боклук и не кара много!
                        www.t-auto.bg

Носачи ATEC, Авточасти, Масла Bardahl, Motul, Castrol, Mobil < - клик

Comment

Като махнеш прахоулавителя на амортесьора ще разбереш за кои тампони говоря.Те не тропат късат се от оф роуд пътищата ни.

Comment

Първоначално публикувано от coca-cola Покажи съобщение
                            А това 4е като ка4иш 3-ма отзад дупето и висва свиквай така са вси4ки.Успех
                            Кои всички,колега?....на мен и на много други колеги задницата не ни е правила номера.Нито ми е клякала,нито ми е опирало нещо,слагал съм други пружини за да я сваля още надолу.

Първоначално публикувано от coca-cola Покажи съобщение
                            Като махнеш прахоулавителя на амортесьора ще разбереш за кои тампони говоря.Те не тропат късат се от оф роуд пътищата ни.
                            И как тези дунапрени ще предотвратят клякането в случая?

Comment

Колегата не иска да я сваля а иска като ка4и 3-ма 4овека отзад да не висва.Твоята не кляка ли как мислиш освен ако не си със нивомат.А за тия дунапрени с ножката се махат много лесно или из4акай да се скъсат и ще разбереш.

Comment

...няма смисъл...
                                Last edited by undy; d.m.y г., 10:21.

Comment

Working...
                                X